Neprekosljiva moč čiščenja – suhi led

Zakaj je suhi led lahko učinkovitejši od klasičnega peskanja?

 

Optimalno obratovanje naprav je mogoče le ob rednem vzdrževanju. Zaradi visokih finančnih obremenitev ob vzdrževalnih in drugih prekinitvah, je zelo pomembno, da so vzdrževalna dela hitra in učinkovita. V podjetju Blast Tehnik, se tega zavedamo in zato že vrsto let svojim strankam nudimo storitve z visoko stopnjo učinkovitosti.

CiscenjeDryIce_1

Sežigalnica v območju EU. Prostor kjer smo izvajali čiščenje s suhim ledom.

Blast Tehnik – specialisti za čiščenje v industriji nudimo storitve čiščenja s suhim ledom (en: dry ice cleaning). Postopek na napreden in ekološki način način omogoča zmanjševanje trajanja vzdrževalnih/servisnih zastojev in z njimi povezanih stroškov. Še več… V določenih primerih je mogoče čiščenje (elektromotorji, reduktorji, ohišja naprav,…) brez prekinitev procesa dela.

Rešitve za optimalno delovanje vašega obrata/proizvodnje

Čiščenje s suhim ledom je “unikaten” postopek čiščenja. S pomočjo komprimiranega zraka pospešeni delci (t.i. peleti) s svojo kinetično energijo ob stiku s površino razbijejo plasti nečistoč. Ob tem ostane osnovna površina nepoškodovana, suhi led pa se nemudoma uplini ter za seboj ne pušča nečistoč. Z razliko od ostalih postopkov peskanja z abrazivi, ki lahko poškodujejo obdelovance je suhi led prizanesljiv celo do najobčutljivejših komponent (elektronika) in zaradi svoje čistosti uporaben tako v živilski kot farmacevtski industriji.

Primer iz prakse:
V segmentu sežigalnice odpadkov je stranka najprej spodnjo etažo peskala po klasičnem postopku (=peskanje z abrazivi). S tem so površino sicer očistili a hkrati tudi nahrapavili. S tem so nehote omogočili še intenzivnejše in seveda nezaželjeno nalaganje depozitov. Sledila je vnovična prekinitev delovanja in iskanje ustrezne rešitve, katero smo pripravili v podjetju Blast Tehnik.

CiscenjeDryIce_2

Utrinek med čiščenjem s suhim ledom v katalizatorju dimnih plinov.

Kot edina sprejemljiva in učinkovita se je v tem primeru pokazala tehnologija čiščenja s suhim ledom,… Oprijem depozitov se je v naslednjem obdobju znatno zmanjšal, zato je tudi perioda čiščenja daljša. In še najpomembnejše…. Strošek je tako celo nižji, kot pri klasičnem peskanju!

CiscenjeDryIce_3

Prikaz: Pred čiščenjem (zgornja 1/2), po čiščenju (spodnja 1/2).


Suhi led ima nešteto dobrih lastnosti! Preberite več o čiščenju s suhim ledom:
>> KLIK <<
  

Za več informacij smo vam na voljo:

info@blasttehnik.com

041 671 002