Rešitve z garancijo.

Sanacija rezervoarjev s tiskarsko barvo.

Veliko je rezervoarjev, ki navzven kažejo brezhibno pobobo, znotraj pa je stanje povsem drugačno. Zaradi kondenza, agresivnih čistil ali skladiščenih medijev v rezervoarju se v notranjosti pojavi korozija. Čeprav je njen razvoj postopen, lahko že samo v nekaj letih kritično vpliva na funkcionalnost rezervoarja oz. na neoporečnost v njem skladiščenega medija.

Rezervoarji07

Navzven povsem izpravni, v notranjosti pa je slika drugačna.


Primer iz prakse:
Naša stranka je uporabljala 10 let stare rezervoarje za tiskarsko barvo, ki so navzven kazali brezhibno stanje. V zadnjem času je vse pogosteje prihajalo do zastojev v proizvodnji (tiskarska dejavnost). Pri inšpekcijskem pregledu se je ugotovilo, da je stanje v notranjosti alarmantno. Rja se je razvila v zgornjem delu rezervoarjev za tiskarsko barvo. Ob nastanku kondenza pa so se je rja “stekala” v barvo, kar je povzročilo nedopustna odstopanja barv za tiskovine. Potrebna je bila takojšnja sanacija!

Rezervoarji02

Delovišče med postopkom peskanja.

Postopek sanacije smo opravili v treh fazah:

1. Faza: Čiščenje/pranje rezervoarjev
V tej fazi smo iz površin odstranili vso barvo (razmastitev, spiranje) pri čemer so bila uporabljena namenska sredstva ter visokotlačni pralniki. Vse to je predpogoj za učinkovito in varno peskanje.

2. Faza: Peskanje
Zgornje predele rezervoarjev smo opeskali v kvaliteti Sa2,5 in zagotavili hrapavost površine najmanj 50 mikrometrov. Le to smo na večih mestih izmerili z namenskim inštrumentom in se tako prepričali da je površina optimalno pripravljena za nanos barve.

3. Faza: Barvanje
Uporabili smo najkvalitetnejšo 2-komponentno barvo, ki zagotavljajo izjemno odpornost na mehanske in kemijske vplive. Debelina barvnega sloja znaša najmanj 500 mikronov in je testiran za 10.000 ur solne kopeli.

Primerjava_PrejPotem2

Primerjava: pred obnovo (levo) in po celovito opravljeni storitvi: čiščenje, peskanje, barvanje (desno).

5-let garancije na antikorozijsko zaščito: S temeljito opravljenim peskanjem (kakovost Sa 2,5) in nanosom kvalitetne 2-komponentne na keramični osnovi, smo stranki zagotovili najmanj 5-letno zaščito proti koroziji! In najpomembnejše: odpravili smo problematiko spiranja korozije v tiskarsko barvo. Tako v proizvodnji več ne prihaja do tovrstnih zastojev in z njimi povezanih stroškov!

Želite izvedeti več o sanaciji rezervoarjev. Oglejte si: Blast Tehnik – Sanacija rezervoarjev (klikni na povezavo)

Za več informacij smo Vam na voljo:

info@blasttehnik.com

041 671 002

Fotogalerija: