Peskanje starodobnikov

V kolikor ste ponosni srečnež in lastnik katerega od starodobnikov, potem veste, da morate zanj skrbeti tako, kot bi želeli, da se skrbi za vas pri 80-ih. Še bolj potrebujemo nego in obnovo. Danes nekaterih starodobnikov ni več, zato poskrbite, da bo vaš ostal takšen, kot bi ga ravnokar pripeljali iz salona. Privoščite mu le najboljše, če mu že čas ni prizanesel in je njegova barva obledela ali se oluščila, nekateri deli pa propadajo. Potrebno je le sprejeti enostavno odločitev in starodobnik spremeniti v “ponosnega predstavnika svoje generacije”, za katerim se bodo vsi ozirali.

Peskanje starodobnikov

Peskanje starodobnikov: motor pred in po peskanju

Kako poteka peskanje starodobnika?

Najprej, če hočemo starodobno vozilo temeljito obnoviti, ga moramo razstaviti in posamezne dele očistiti korozije. Peskanje je pri tem nepogrešljivo, saj nam omogoča, da temeljito očistimo nečistoče, barvo, ostanke lakov in korozijo. Peskanje ima pri tem dvojno vlogo. Najprej odstrani vso nepotrebno nesnago, ki se je nabrala skozi čas, hkrati pa površino naredi rahlo hrapavo in jo tako pripravi na nanos zaščitnega premaza in barve.

Peskamo s suhim ledom

Pri peskanju starodobnikov uporabljamo suhi led, ki je ekološko neoporečen in ne poškoduje površine. Stopnjo hrapavosti pa lahko poljubno določimo glede na potrebe. Peskanje izvajamo v naših delavnicah, kamor nam dostavite celotno vozilo ali posamezne dele, ki jih je potrebno peskati ali po dogovoru tudi na terenu.

Predstavitveni film

Primerjava prej – potem

 

Izberete lahko med različnimi tehnologijami peskanja starodobnikov.

 

Grobo peskanje

Uporabljen medij je jekleni sekanec, 0.6-0.8 mm – alternativa kremenčevemu pesku. Za več informacij nas prosim kontaktirajte.

Fino peskanje

Uporabljen medij je elektro korund, 0.2 mm – alternativa kremenčevemu pesku. Za več informacij nas prosim kontaktirajte.

Zelo fino peskanje brez poškodb površine

Uporabljen medij je soda. Za več informacij nas prosim kontaktirajte.

Veselimo se snidenja z vašim starodobnikom!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save