Peskanje ograj

Ograje so izpostavljene različnim vremenskim in drugim vplivom iz okolja, zato po določenem času izgubijo svojo privlačnost. Na njih se nabirajo trdovratni madeži ali rja. Četudi se močno trudimo odstraniti umazanijo, so madeži še vedno vidni in kvarijo videz ograje, s tem tudi hiše in okolice. Včasih lepa in na dotik prijetna ograja je sedaj polna izboklin in udrtin, vidne so sledi rje, ob dotiku pušča umazanijo na rokah itd. Kot bi počasi umirala…

Brez skrbi, imamo rešitev. Vse kar ograja potrebuje, je obnavljanje ali čiščenje, malo »nege« s pravim pristopom. Tako da, v kolikor se vam zgodijo zgoraj opisane nevšečnosti ni potrebna nejevolja in izogibajte se nakupu nove, ampak storite nekaj za staro, ki bo kmalu dobila videz nove.

Rešitev za vašo ograjo je peskanje!

Ograje potrebujejo drugačno čiščenje. Peskanje! S peskanjem bo ograja znova čista, saj se učinkovito in hitro odstranijo vsi trdovratni madeži, ograja pa je znova prijetna na dotik in bleščeče čista. Z običajnim čiščenjem ne odstranimo rje ali izboklin, ki so posledica večjih količin nečistoč, praha itd. S peskanjem odstranimo popolnoma vse. Ker so ograje iz različnih materialov in oblik, se tudi čiščenje razlikuje glede na material iz katerega je ograja. Iz tega razloga obstaja več medijev za peskanje. Najprej je potrebno določiti lastnosti peskane površine, v tem primeru vaše ograje, da lahko izberemo pravi medij za peskanje. Strokovno znanje o peskanju je zato ključno za perfekten videz vaše ograje.

Zaupajte nam svojo ograjo, mi poskrbimo za varnost. In seveda za ponoven privlačen videz.

Poskrbite, da se vam ne bo treba izogibati dotikanju svoje ograje, ampak se z veseljem pogovarjajte s sosedom, naslonjeni na svojo ograjo.

Ograja_prejpotem

Primer obdelave starinske kovane ograje in kamnitih stebrov s postopkom peskanja na terenu (Levo: pred peskanjem, desno: po peskanju).