Peskalni stroji

FerroČrtalič d.o.o. izdeluje peskalne stroje, ki so primerni za najbolj osnovno dejavnost ter do visoko tehnološko zahtevnih, avtomatsko robotiziranih peskalnih linij. Naši peskalni stroji so izdelani po natančnih zahtevah naročnika.

Peskalni stroj

Peskalni stroj TZP 200 SX

 

Peskalni stroji z injektorskim načinom peskanja

Stroji za peskanje, ki uporabljajo injektorski način peskanja delujejo tako, da ustvarijo podtlak v peskalni šobi, ki vleče peskalno sredstvo iz zbiralnika v pištolo. Pritisk v sami pištoli pa potisne pesek skozi šobo in na ta način ustvari injektorski curek s katerim peskamo. S to tehniko uporabljamo predvsem organske peske, steklene perle ali plastični granulat.

Peskalni stroji s tlačnim načinom peskanja

Stroji za peskanje s tlačno tehniko peskanja so še bolj učinkoviti kot tisti z injektorsko tehniko, saj delujejo na nekoliko drugačen princip. Pri tlačnem peskanju lahko natančno odmerjamo peskalno sredstvo, ki je v tlačni posodi pod pritiskom in tako nadziramo dinamiko mešanice zraka in peska skozi šobo na predmet peskanja. Ta naprava za peskanje se uporablja predvsem za odstranjanje umazanije oz. čiščenje masivnih predmetov ali močno korodiranih profilov.

Peskalni stroji s turbinskim načinom peskanja

Stroji za peskanje, ki uporabljajo tehniko turbinsko peskanje so namenjeni peskanje še težjih in masivnejših predmetov ter za mikrokovanje oz. utrjevanje površin. Ta tehnika za ustvarjanje kinetične energije peska uporablja turbino. Naprava za odmerjanje peskalnega medija sprošča medij v center turbine, ki zaradi rotacije pesek “izstreli” z veliko hitrostjo ko ta zapusti rob lopatice. Ta tehnika peskanja je energetsko najbolj potratna, prav tako so cene turbinskih sistemov bistveno višje od prejšnjih dveh tehnik.

Rabljeni peskalni stroji

Razmišljate o rabljenih peskalnih strojih? Na voljo imamo tudi rabljene peskalne stroje, ki so tudi cenovno bolj dostopni.

Za konkretne izvedbe in več informacij nas kontaktirajte TUKAJ.