Oprema za peskanje

Za učinkovito, kakovostno in varno peskanje, ne gre brez ustrezne opreme. Danes tržišče ponuja celo paleto različne opreme, vendar se moramo zavedati, da je za učinkovitost peskanja pomembno, da je oprema kakovostna in primerna. Le na ta način bo peskanje produktivna metoda in bomo prihranili na času.

Pištola za peskanje

Pištole

Pištole za peskanje

Pištola za peskanje je zelo pomemben del procesa peskanja, zato je pomembno, da je dobra in ne bo zmanjševala kakovosti peskanja. Naša ponudba obsega različne vrste peskalnih pištol, glede na potrebe (injektorske, tlačne  ter pištole za vlažno peskanje).

Cevi za peskanje

cevi za peskanje

Cevi za peskanje

Nudimo izključno najbolj kakovostne cevi za peskanje, ki so izredno gladke, dobro gibljive in imajo majhno specifično težo. Vse to prispeva k manjši obrabi, lažjemu rokovanju in varnejšem peskanju. Za podrobnejše informacije kontaktirajte naše prodajalce, ki vam bodo znali svetovati glede izbire.

Cevne spojke

cevne spojke

Cevne spojke

Zelo pomembna oprema za peskanje so tudi hitre cevne spojke, ki skrbijo, da lahko hitro in varno spajamo peskalne cevi med seboj ali na peskalni stroj. Zraven konkurenčne cene imajo naše cevne spojke  dolgo življenjsko dobo.

Šoba za peskanje

šobe za peskanje

Peskalne šobe

Peskalne šobe so element peskalne opreme, ki je izpostavljen velikim obrabam. Če želite vzdrževati nivo kvalitete peskanja vam svetujemo, da izberete kvalitetne šobe za peskanje. Odlikuje jih izjemna trdnost, saj so narejene iz borkarbidnih ali wolframkarbidnih materialov.

Zaščitna oprema

Skafander

skafandri

Predmet, ki ga peskamo je lahko prekrit z neznanimi snovmi, ki so lahko strupene. Prav tako sam postopek peskanja zahteva ustrezno zaščito. Zato se je glede na vrsto peskanja in nevarnostjo dela potrebno ustrezno opremiti – tu pa pride na vrsto oprema za peskanje, namenjena zaščiti delavca.

Med zaščitno opremo spadajo rokavice za peskanje, zaščitna usnjena obleka, skafandri in druga oprema. Nudimo tudi stabilni filter za skafander, ki odstrani vodno in oljno meglo in delce iz zraka.

rokavice za peskanje

rokavice za peskanje

Rokavice za peskanje nudimo v različnih izvedbah in sicer vgradne in nevgradne, glede na dolžino ter glede na tip peskanja: standardne rokavice za injektorsko peskanje, ki so odporne na kislino in abrazijo, lahke silikonske rokavice za bolj precizne naloge ter rokavice iz čvrste gume, primerne za težje pogoje peskanja. Nudimo tudi komplementarno opremo za vgradnjo rokavic tipa SGR v peskalno kabino.